Master Challenge: Energietransitie
Duurzame energievoorziening voor de gebouwde omgeving
De vastgoedsector is verantwoordelijk voor een groot deel van de koolstofdioxide-uitstoot. Dat leidt tot vraag naar duurzaam bouwen, het verduurzamen van woningen, winkels en kantoren en het vergroenen en besparen van energie.
De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikas-gassen. Na de ondertekening van het klimaatverdrag van Parijs en de ratificatie van het Nederlandse klimaatakkoord (2019) is het doel per 2050 helder, maar hoe we daar gaan komen nog niet. In deze Master Challenge creƫer je een visie op de energietransitie van de gebouwde omgeving. In vier interactieve dagen behandelen we wat de opgave van de energie-transitie is, het aandeel van de gebouwde omgeving, de werking van energiesystemen, de werking van transities en de verschillende perspectieven van relevante actoren in het energiesysteem.
Programma
Op de eerste dag staan de opgave en relevante theorie centraal. We beginnen met inspirerende sprekers die de omvang van de energietransitie uiteenzetten. Op de tweede dag staan de verschillende perspectieven van de actoren in het energiesysteem centraal. De energietransitie draait om samenwerken. Op dag drie worden concrete projecten uit de praktijk ontleed. We kijken op het niveau van het gebouw en het gebied. De laatste dag staat in het teken van de eigen organisatie en je eigen rol. Wat ga je morgen zelf doen?
Master Challenges
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.
Kosten:
Dit evenement is toegankelijk
voor leden van
AAAMREASREMSREAA Locatie
Amsterdam School of Real EstateJollemanhof 5, 1019 GW Amsterdam, Nederland